Sinopsi

DINS EL COR DEL MÓN

Quina relació té l’ésser humà amb el seu entorn?
Hi ha una manera més harmònica de connectar-hi per trobar l’equilibri?

Mentre bussegem entre les tonyines dels oceans i els humans de la terra , descobrirem que és possible un nou pacte amb la realitat, i que l’autenticitat rau en trobar la nostra essència i diferència, i només així, la nostra llibertat.

DINS EL COR DEL MÓN parteix de la novel·la LA MUJER QUE BUCEÓ DENTRO DEL CORAZÓN DEL MUNDO de l'autora mexicana Sabina Berman. L’espectacle planteja la metàfora de l'actitud autista que les persones neurotípiques adopten envers el medi del qual procedeixen. A través de la Karen, una nena amb condició d’autista, s’insta a l’individu a buscar noves maneres de connectar amb l’entorn sense jerarquies i descobrirem que les persones amb capacitats diferents són les úniques que poden fer el món diferent.

Galeria

Història

La Karen va ser abandonada per la seva mare i va viure assalvatjada i en plena connexió amb la natura. La seva poca relació amb els humans canvia amb l’arribada de seva tieta Isabelle, qui per primera vegada la tracta amb amor. A través de la seva tieta aprèn a parlar, a escriure i a relacionar-se amb el món neurotípic fins a descobrir la seva genialitat en alguns aspectes de la vida.

La relació entre la humanitat i la natura és, de fet, la protagonista de la novel.la. La condició autista de la Karen no és sinó una metàfora de l'actitud autista que les persones neurotípiques adopten envers el medi del qual procedeixen, instant a l’espectador a buscar noves maneres de connectar amb l’entorn d’igual a igual.

Per acostar al públic la condició de la protagonista i mostrar-li la seva visió del món, DINS EL COR DEL MÓN retrata tres plans en els quals transcorre la història: la natura, la civilització industrialitzada i el món interior de la Karen. Per parlar-ne, la companyia fa servir el recurs de la poesia visual en contraposició amb l’hostilitat del món industrialitzat, l’espai sonor per recrear el món interior de la Karen, la màscara per plasmar la desconnexió dels humans vers ells mateixos i la psicologia dels colors per transmetre emocions i sensacions.

Sabina Berman, l’autora de la novel.la original és una coneguda escriptora, dramaturga, assagista, directora de teatre i directora de cinema mexicana. No només és una dramaturga especialment prolífica, sinó que també té fama de ser una de les més originals i atrevides de la seva generació. Ha estat guanyadora quatre vegades del Premi Nacional de Dramatúrgia a Mèxic i el Premi Juan Ruiz de Alarcón, i ha obtingut en dues ocasions el Premi Nacional de Periodisme (1999 i 2007).

Berman ha ofert en tot moment la seva complicitat durant el procés de creació a la companyia.

Betting site http://cbetting.co.uk more info for Paddy Power Offers